Mozaik knjiga

Novosti
NAGRADNA IGRA - OSVOJI BICIKL - PRETPLATI SE NA DJEČJE ČASOPISE
17.08.2015.

MOZAIK KNJIGA u suradnji s partnerom ROG JOMA d.o.o. organizira nagradnu igru: OSVOJI BICIKL - PRETPLATI SE NA DJEČJE ČASOPISE

više
Izvučena sretna dobitnica Ekstra zgoditka vrijednog 10.000 kn
31.07.2015.

Tročlana Komisija za izvlačenje dobitnika provela je 31. srpnja 2015. u 11 sati u sjedištu izdavačke kuće Mozaik knjiga d. o. o. nagradno izvlačenje dobitnika EKSTRA ZGODITKA u vrijednosti od 10.000 kuna na American Express kartici.

Ovo nagradno izvlačenje Mozaika knjiga i Reader's Digesta provedeno je u skladu s objavljenim Pravilima nagradne igre Ekstra zgoditak. Komisija je izvukla sljedeću dobitnicu:

 MARIJA ROKI, 20000 DUBROVNIK

Mozaik knjiga i Reader’s Digest zahvaljuju svim sudionicima nagradne igre, a sretnoj dobitnici ove vrijedne nagrade čestitamo.

više
Rijetkost u hrvatskom izdavaštvu - nova izdanja proslavljenog suvremenog hrvatskog pisca Mire Gavrana
01.07.2015.

Rijetkost u hrvatskom izdavaštvu 8. izdanje romana Zaboravljeni sin i 6. izdanje romana Kako smo lomili noge proslavljenog suvremenog hrvatskog pisca Mire Gavrana

 

U današnje vrijeme, kada se objavljuje sve manje novih naslova i kad gotovo svaki drugi Hrvat u prošloj godini nije pročitao ili kupio nijednu knjigu, već je i objavljivanje knjige mnogim autorima velik uspjeh, a drugo izdanje često nedostižan san.

A prava je rijetkost kad iz tiska iziđu, gotovo istodobno, dva nova izdanja romana jednoga pisca, a upravo se to dogodilo u slučaju romana MIRE GAVRANA, našega proslavljenog, iznimno plodnog i veoma čitanog pisca.

Riječ je, naime, o 8. izdanju romana Zaboravljeni sin, te o 6. izdanju romana Kako smo lomili noge. Oba romana, koji su radnjom smješteni u suvremenu Slavoniju, osvojili su naše čitatelje i stekli gotovo kultni status.

Zaboravljeni sin duhovit je, emotivan i topao roman, prvi put objavljen sada već daleke 1989., a govori o Mislavu, lakše retardiranom mladiću koji se nakon šesnaest godina boravka u ustanovi za djecu s posebnim potrebama vraća u svoju obitelj. Istrgnut iz svijeta u kojemu je dotad živio, Mislav teško prihvaća novu okolinu i počinje voditi dnevnik. Omiljen kod čitatelja, roman je pisan u formi dnevničkih zabilješki ponekad tužnih, ponekad duhovitih, no od početka do kraja emotivnih i toplih. Najnovije 8. izdanje dolazi u novome ruhu.

S novom naslovnicom osvanulo je i 6. izdanje romana Kako smo lomili noge, koji, prema riječima Ivana J. Boškovića,odiše lakoćom pripovijedanja i primjetnom dozom humora koji vrijeme, ljude i doživljaje obavija šarmom blizine i prepoznatljivosti“. Ovo je jedan od prvih hrvatskih romana u kojem se tematizira i Domovinski rat, pokazujući da priča o obitelji i međugeneracijskoj komunikaciji, o našim zavičajima i ljudima u njima, ima smisla samo ako govori o pojedinačnoj ljudskoj sudbini. Između naših i njihovih biografija, neovisno gdje smo napravili prve korake i osjetili snagu sudbinskog poljupca, ima nebrojeno sličnosti.

Spomenimo, također, da su ovi romani prevedeni i u inozemstvu. Tako je roman Zaboravljeni sin objavljen na njemačkom, španjolskom, engleskom i slovenskom, dok je roman Kako smo lomili noge objavljen na engleskom i kineskom jeziku.

               Miro Gavran, da podsjetimo, rođen je 1961. godine u učiteljskoj obitelji u slavonskom selu Gornja Trnava, nedaleko od Nove Gradiške. Djela su mu prevedena na čak 38 jezika, a njegove su knjige doživjele više od 200 izdanja u zemlji i inozemstvu. Po njegovim dramama i komedijama nastalo je više od 300 kazališnih premijera diljem svijeta, a vidjelo ih je više od tri milijuna ljudi.

               Osim što je najizvođeniji suvremeni hrvatski dramatičar u zemlji i inozemstvu u proteklih dvadesetak godina, zanimljivo je i da je jedini živući dramatičar u Europi koji ima kazališni festival njemu posvećen, na kojem se igraju isključivo predstave nastale prema njegovim tekstovima, a koji od 2003. djeluje u Slovačkoj, te od 2013. i u Poljskoj, pod nazivom GAVRANFEST.

Više o naslovima na linkovima ispod:

ZABORAVLJENI SIN

KAKO SMO LOMILI NOGE

više
Nagrada „Grigor Vitez“ za 2014. ilustratorici Marseli Hajdinjak
14.04.2015.

Nagrada „Grigor Vitez“ za 2014. ilustratorici Marseli Hajdinjak te pohvala Mozaiku knjiga i glavnom uredniku Zoranu Maljkoviću

 

Savez društava Naša djeca Hrvatske organizirao je 47. dodjelu nagrade „Grigor Vitez” književnicima i likovnim umjetnicima za tekst i ilustracije u knjigama za djecu za književnu produkciju u 2014. godini.

 

Nagrada Grigor Vitez najstarija je hrvatska nagrada za dječju književnost. Osnovao ju je Savez društava Naša djeca Hrvatske, a dodjeljuje se od 1967. godine i to za najbolji književni tekst i ilustracije odabrane iz jednogodišnje književne produkcije za djecu i mlade. Nagrada se sastoji od novčanog iznosa, diplome i statue Ptica akademske slikarice Ksenije Kantoci.


Osim nagrade, dodjeljuju se i posebna priznanja, kao što je „Zlatna ptica“ za višestruke dobitnike nagrade „Grigor Vitez“ te pohvale urednicima, nakladnicima i autorima.


U 2014. godini u konkurenciji je bilo ukupno 51 knjiga iz produkcije 22 nakladnika, a stručno povjerenstvo djelovalo je u sljedećem sastavu: Ranka Javor, Marijana Jelić, Sanja Pilić, Branka Primorac, Branko Vujanović, Marina Žilić i Snježana Krpes.


Posebno smo ponosni što je u kategoriji ilustracija nagrađena naša ilustratorica Marsela Hajdinjak, koja je ovu nagradu dobila za svoj likovni rad na slikovnicama Djevojčica sa šibicama H. C. Andersena i Maca Papučarica Ele Peroci, dok su za uređivanje i objavljivanje ovih dviju slikovnica pohvale dobili Mozaik knjiga i glavni urednik Zoran Maljković.


U kategoriji najboljeg teksta nagradu je dobio Igor Knižek za knjigu Moj pustolovni svijet, dok je posebno priznanje „Zlatna ptica“ za vrhunska stvaralačka dostignuća dobio Ivan Vitez.


Dodjelu nagrade „Grigor Vitez” ove godine podržali su Ministarstvo kulture, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta te Grad Zagreb. Svečanost dodjele održana je u srijedu 11. ožujka 2015. godine u 18 sati u Zagrebačkom kazalištu lutaka.


Ovom najstarijom  nagradom za dječju književnost u Hrvatskoj potiče se kvalitetna knjiga za djecu te autori i izdavači koji stvaraju i objavljuju knjige za djecu i mlade, obogaćujući nacionalnu književnu i likovnu umjetnost.


Nagradom „Grigor Vitez“ dosad je nagrađeno više od 80 domaćih književnika i ilustratora za više od 120 knjiga za djecu i mlade, a među nagrađivanima su bili Gustav Krklec, Ratko Zvrko, Vesna Parun, Zvonimir Balog, Sunčana Škrinjarić, Ivan Kušan, Hrvoje Hitrec, Zvonimir Milčec i brojni drugi književnici koji su obilježili djetinjstva djece diljem zemlje.

 

više
31.03.2015.

Predstavljenje knjige SIROVA HRANA Mihaele Devescovi

u srijedu, 1. travnja u 18 sati u knjižari MEGASTORE na adresi Bogovićeva 7, Zagreb

 

više
IZVUČENA SRETNA DOBITNICA 10.000 KN NA AMERICAN EXPRESS KARTICI
24.12.2014.

Tročlana Komisija za izvlačenje dobitnika provela je 23. prosinca 2014. u 12 sati u sjedištu izdavačke kuće Mozaik knjiga d. o. o. nagradno izvlačenje dobitnika MOZAIKOVE BOŽIĆNICE u vrijednosti od 10.000 kuna na American Express kartici.

Ovo nagradno izvlačenje Mozaika knjiga i Reader's Digesta provedeno je u skladu s objavljenim Pravilima nagradne igre Mozaikova božićnica. Komisija je izvukla sljedeću dobitnicu:

  KATARINA TREBUŠAK, 51226 HRELJIN 

Mozaik knjiga i Reader’s Digest zahvaljuju svim sudionicima nagradne igre, a sretnoj dobitnici ove vrijedne nagrade čestitamo.

više
DODJELA DIPLOMA IBBY ČASNE LISTE za 2014 godinu.
08.12.2014.

Naša Ilustratorica Marsela Hajdinjak osvojila je vrijedno priznanje na IBBY za ilustracije u slikovnici Nezadovoljna Bubamara autorice Sunčane Škrinjarić.

više
IZVUČENA SRETNA DOBITNICA 10.000 KN NA AMERICAN EXPRESS KARTICI
23.10.2014.

Tročlana Komisija za izvlačenje dobitnika provela je 23. listopada 2014. u 13 sati u sjedištu izdavačke kuće Mozaik knjiga d. o. o. nagradno izvlačenje dobitnika PRESTIŽNE NAGRADE u vrijednosti od 10.000 kuna na American Express kartici.

Ovo nagradno izvlačenje Mozaika knjiga i Reader's Digesta provedeno je u skladu s objavljenim Pravilima Prestižne nagrade. Komisija je izvukla sljedeću dobitnicu:

 PAULINA ŠEPAC, 47000 KARLOVAC 

Mozaik knjiga i Reader’s Digest zahvaljuju svim sudionicima nagradne igre, a sretnoj dobitnici ove vrijedne nagrade čestitamo.

više
Promocija najsuvremenijeg i najopsežnijeg rječnika slovenskog i hrvatskog jezika - 26.8.2014
27.08.2014.

Promocija najsuvremenijeg i najopsežnijeg rječnik slovenskog i hrvatskog jezika!

 

- održana je 26.8.2014. u Muzeju za Umjetnost i obrt u Zagrebu.

  Na lokaciji gdje se križaju umjetnost i poduzetni duh predstavljen je rječnik i zajedništvo dva najbliža susjeda unutar velike zajednice Europske unije.

 

Pod vodstvom moderatorice gđe. Sonje Šarunić, te uz predstavljanje urednice Aleksandre Stelle Škec, autorica prof. Anita Peti-Stantić, izjavila je kako je poticaj za objavljivanje novog rječnika, osim činjenice da već više od dvadeset godina nije objavljeno slično izdanje, bila i potreba studentima i onima koji žele učiti te jezike na drugim razinama.

 

Rječnik je rezultat višegodišnjeg rada, a najveći je izazov bio uhvatiti što više suvremenog jezika, istaknula je autorica. Mogao se raditi i puno duže, no vodila sam se mišlju da u jednom trenutku treba stati i da je bolje da je rječnik završen nego savršen, dodala je.

 

Izrazila je nadu da rječnik neće biti samo koristan na akademskoj razini, već će u nekim dijelovima biti i zabavan, s obzirom da su hrvatski i slovenski susjedni i srodni jezici, pa se nerijetko događa da obje strane misle kako poznaju te jezike bolje nego što je to uistinu slučaj.

 

To su tzv. lažni prijatelji, odnosno riječi koje će govornik slovenskoga jezika prepoznati kao riječi svoga jezika u hrvatskom i pogrešno ih protumačiti, jer te riječi u hrvatskom ne znače isto što i u slovenskom i obratno. Primjerice, rastava je u slovenskom izložba, izložba je izlog, a zahod nije wc nego zapad. Takve su riječi u ovome rječniku posebno označene.

 

Recenzent prof. Marko Stabej naglasio je kako je u vrijeme kapitalizma i nove tehnologije objavljivanje dvojezičnog klasičnog rječnika izgleda kao nemoguća misija, no novo izdanje zagrebačke Mozaik knjige pokazuje da je to ipak moguće. Rezultat je jako dobar, a ako želimo razvijati svoje jezike i govoriti ih ispravno, takvi su nam rječnici potrebni, naglasio je.

 

Treba svakako naglasiti da su promociji također prisustvovali razni uglednici kao što su saborski zastupnik Jasen Mesić, zamjenik veleposlanika Slovenije u Hrvatskoj g. Marko Rakovec,  g. Rudi Merljak državni sekretar, Urad vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, g Darko Šonc predsjednik slovenskih društava u Hrvatskoj, g.Bojan Vidmar direktor Mozaika knjiga te mnogi drugi.

 

Ponosni smo što smo uspješno završili ovaj golemi izdavački pothvat i što je upravo naša izdavačka kuća izdala najsuvremeniji i najopsežniji, a bez lažne skromnosti možemo reći i najbolji rječnik slovenskog jezika na hrvatskom tržištu!

 

PREGLEDAJTE SLIKE SA PROMOCIJE OVDJE

više
IZVUČEN DOBITNIK NAGRADNE IGRE SVIJETA KNJIGE - JUŽNA TURSKA - PUTOVANJE IZ SNOVA
21.07.2014.

Tročlana Komisija za izvlačenje dobitnika provela je 15. srpnja. u 13 sati u sjedištu izdavačke kuće Mozaik knjiga d. o. o. nagradno izvlačenje dobitnika nagradne igre Svijeta knjige pod nazivom „Južna Turska – putovanje iz snova“. Nagrada sadrži sedmerodnevno putovanje za dvije osobe u Južnu Tursku.

Ovo nagradno izvlačenje Mozaika knjiga i Svijeta knjige provedeno je u skladu s objavljenim Pravilima nagradne igre „Južna Turska – odmor iz snova“. Komisija je izvukla sljedećeg dobitnika:

 MILAN BOLJEŠIĆ, 53261 KRIŽPOLJE

 

Mozaik knjiga i Svijet knjige zahvaljuju svim sudionicima nagradne igre, a sretnom dobitniku ove vrijedne nagrade čestitamo.

više
IZVUČENA SRETNA DOBITNICA 10.000 KN NA AMERICAN EXPRESS KARTICI
21.03.2014.

Tročlana Komisija za izvlačenje dobitnika provela je 20. siječnja 2014. u 12 sati u sjedištu izdavačke kuće Mozaik knjiga d. o. o. nagradno izvlačenje dobitnika ZIMSKOG ZGODITKA u vrijednosti od 10.000 kuna na American Express kartici.

Ovo nagradno izvlačenje Mozaika knjiga i Reader's Digesta provedeno je u skladu s objavljenim Pravilima nagradne igre Zimski zgoditak. Komisija je izvukla sljedeću dobitnicu:

 PAVICA RENDULIĆ, 47300 OGULIN 

Mozaik knjiga i Reader’s Digest zahvaljuju svim sudionicima nagradne igre, a sretnoj dobitnici ove vrijedne nagrade čestitamo.

 

više
ZADOVOLJITE VAŠE NEPCE VRHUNSKIM I JEDNOSTAVNIM JELIMA!
07.03.2014.

Mozaik knjiga je u suradnji s renomiranom tvrtkom Academia Barilla izdala na hrvatskom tržištu šest mini kuharica. Svaka kuharica sadrži 40 talijanskih recepata koji su pomno odabrani pazeći na omjer tradicije, maštovitosti i inovativnosti. To su recepti najbolje od svake regije i njima će se zadovoljiti i istinski gurmani te najveći sladokusci.

MESO, u ovoj ćete knjižici naći najpoznatije talijanske recepte za glavna jela, maštovite inačice klasičnih jela, kao i recepte za ukusna nova jela od kojih će vam rasti zazubice. Mnoga od njih vrlo su jednostavna i mogu se pripremiti za manje od sata, poput janjećih rebara na roštilju, telećih medaljona alla pizzaiola (teletina u ljutome umaku od rajčica), saltimbocce alla romana ili okruglica od krumpira i teletine. Uživajte u sočnim i zasitnim glavnim mesnim jelima pripremljenima s vrhunskim proizvodima talijanske tradicije, od izvrsnih vina do modenskoga balzamičnog octa, od gljiva i tartufa do sireva i sušenoga i dimljenog mesa. 

DESERTI koji su s godinama prerasli u poslastice cijeloga talijanskog naroda – poput cannola, remek-djela sicilijanskoga umijeća izrade slatkoga tijesta; izvorne pastiere (uskršnje pite), jednoga od napuljskih simbola sreće; rustikalne sbrisolone (mrvičastoga kolača od badema), neprikosnovenoga ponosa Mantove; i krepkoga pijemontskoga boneta, čvrstoga pudinga od amaretta. Osim tradicionalnih recepata, uživajte i u novijim poslasticama kao što su tiramisù ili razne granite, kreme ili torte. 

TJESTENINA od koje rastu zazubice. U ovoj ćete knjižici naći recepte za jela s tjesteninom, slavna po cijelome svijetu, poput vermicella s umakom od rajčica ili alla Gricia, Rigatona alla Norma ili all’Amatriciana i špageta carbonara ili špageta sa školjkama. Tu su i recepti za ukusne pljukance s pestom ili tagliatella bolonjez. Uživajte u okusima domaće tjestenine i tradicionalnih talijanskih specijaliteta: sireva – poput skute (ricotte) ili ovčjega sira; sušenoga mesa – poput slanine, šunke ili parmskoga pršuta; povrća – poput radiča iz Trevisa, artičoka, patlidžana ili šparoga; tartufa ili balzamičnoga octa iz Modene. 

RIBA – vrlo lagana jela, ali istinski posebnoga okusa. Primjerice, božanstveni brancin u acqua pazza ili ukusne dagnje na buzaru. Zatim, krepke sipice s graškom i nježna hobotnica s krumpirom; zamamni ražnjići s morskim plodovima u umaku salmoriglio, ili mirisni arbun s vrganjima. Neka od jela pomno su odabrana iz golema nasljeđa regionalnih kuhinja - usoljeni bakalar prava je delikatesa za gurmane kao i gusta juha jadranskih ribara ili iverak, s osebujnim umakom od rajčica. Uronite u delikatese Mediterana, koji je talijanska kuhinja uvijek slavila s velikim nadahnućem.

KRUH I PECIVA – nema ništa lakše od toga da zamijesite tijesto od brašna, vode, kvasca i soli. Ništa nije jednostavnije od toga da rukama oblikujete oblike koje ćete zatim ispeći u pećnici. Pravljenje kruha je ritual, s unaprijed određenim koracima koji, jedan za drugim, vode do željenoga cilja. Nema potrebe za početničkom nervozom ili ukočenom potragom za savršenstvom. Kada pečete kruh, bitno je da imate vedar, pozitivan stav – da eksperimentirate, zabavljate se i da budete voljni pokušati ponovo. Sve što trebate jest slijediti neka osnovna pravila. Uživajte u receptima za kruh, grisine, kekse i krekere iz bogate talijanske tradicije. Recepti uključuju svakodnevno pripreman kruh, primjerice mliječno pecivo, specijalitete, primjerice trokutiće s radičem, lokalne proizvode, poput tarallija ili otmjene poslastice, poput kroasana s kikirikijem.

PREDJELA I GRICKALICE nadahnute talijanskom tradicijom. U ovoj ćete knjižici naći recepte za mnoga ukusna i maštovita jela. Neka su tipična, poput pizze pečene u tavi, salate caprese, ili kolača od krumpira, neka su domišljate inačice klasičnih tema, poput rižinih popečaka s dimljenim sirom i korom od lješnjaka, a neka ukusne novotarije, poput kruha s rajčicama sušenim na suncu i origanom. Jedna su vrlo lagana, poput salate od pira sa škampima, a druga zasitnija, primjerice nabujak s gorgonzolom. Ono što im je svima zajedničko jest to da su veličanstven uvod u izvrstan obrok.

 

više
NE PREPUŠTAJTE NIŠTA SLUČAJU... UGRABITE SREĆU UZ KNJIGE!
03.03.2014.

Ovo proljeće za vas smo pripremili specijalnu akciju uz koju ćete se probuditi iz zimskog sna. U ponudi imamo niz novih psiholoških priručnika uz koje ćete lagano koračati kroz život te na vlastite „probleme“ gledati iz jedne potpuno drugačije perspektive.

Izdvajamo novitet „KORAK DALJE PUTEM KOJIM RJEĐE SE IDE“ nastavak svjetske uspješnice autora M. Scott Pecka „Put kojim rjeđe se ide“. Novi naslov podijeljen je u tri dijela: ODRASTANJE (Svijest i problem s boli; Krivnja i oprost; Pitanje smrti i značenja; Zanimanje za tajanstveno), SAMOSPOZNAJA (Ljubav prema sebi nasuprot samopoštovanju; Mitologija i ljudska priroda; Duhovnost i ljudska priroda; Ovisnost: sveta bolest) i U POTRAZI ZA OSOBNIM BOGOM (Uloga religije u duhovnom rastu; Materija i duh; Novo doba: simbolično i dijabolično; Seksualnost i duhovnost).

„Možda se sjećate da je „Put kojim rjeđe se ide“ počeo rečenicom: “Život je težak”. Toj ću velikoj istini sada dodati još jednu: Život je zamršen.

Svatko od nas mora si prokrčiti vlastiti put kroz život. Nema priručnika s uputama za samopomoć, nema formula, nema jednostavnih odgovora. Put koji je pravi za jednu osobu, za neku je drugu potpuno pogrešan. Nigdje u ovoj knjizi neću vam reći: “Idite ovim putem”, ili “Tu skrenite lijevo”. Životni put nije asfaltiran, nije dobro osvijetljen i nema putokaza. Životni je put kamenita staza kroz divljinu.

U ovoj ću knjizi pokušati zapisati neke od stvari koje sam naučio u proteklih desetak godina, a koje su mi olakšale put dok sam tumarao kroz spomenutu divljinu. Ali ako vam kažem da sam, kad god bih se izgubio, ponovo pronašao put slijedeći mahovinu što raste na sjevernoj strani stabla, svakako vas moram i upozoriti da u šumama sekvoje mahovina na mnogim stablima raste na sve četiri strane svijeta.

Također vas upozoravam da ono “korak dalje” u naslovu – ili bilo što drugo u ovoj knjizi – ne shvaćate kao tvrdnju da je put linearan i da se po njemu krećemo pravocrtno i korak za korakom. Put nije takav. Više je nalik na niz koncentričnih krugova koji se šire prema van, a ništa u vezi s tim putem nije ni jednostavno ni pravocrtno.

Ali ne moramo putovati sami. Možemo zatražiti pomoć od sile koju prepoznajemo kao nešto veće od sebe. 

Nadam se da ćete odustati od želje za pojednostavljenjem svega, od potrage za formulama i brzim rješenjima, cijeniti misterije i paradokse života i ne dati da vas obeshrabre mnogi uzroci i posljedice, koji su sastavni dijelovi svakoga iskustva – to jest da ćete cijeniti činjenicu da je život zamršen.“ – iz Uvoda M. Scott Peck

Ostale naslove na akcije potražite u svim knjižarama. Izdvajamo one najbolje, a to su: 

Norman Vincent Peale „Moć pozitivnog mišljenja“ - otkriva uspavanu snagu ljudskog uma. Ovo je klasična zbirka metoda koje pokazuju da će promjena vašeg stava prouzročiti i promjenu u vašem životu. Ona nudi uspjeh u svemu i put prema svladavanju svih prepreka.

Louise L. Hay „Zahvalnost“ - zahvalan stav nam pomaže da vidimo sve više toga na čemu možemo biti zahvalni. Obogaćuje nam ionako obilno ispunjen život. Manjak zahvalnosti ili stalno žaljenje i prigovaranje donose malo toga čemu se možemo veseliti.

Charles Duhigg „Moć navike“ - govori o znanstvenim spoznajama o navikama, njihovu nastanku i mogućnosti njihova mijenjanja. Pronicljiv, inteligentan i sposoban na zanimljiv način sažeti i čitatelju približiti obilje informacija, Duhigg razotkriva novo poimanje ljudske prirode i njezina potencijala za transformaciju. 

Daniel Kahneman „Misliti brzo i sporo“ - Kahneman nas vodi na putovanje koje će nam otkriti temelje funkcioniranja našega uma i objasniti način funkcioniranja dvaju sustava koji pokreću naše mišljenje i način na koji donosimo odluke. Sustav 1 je brz, intuitivan i emotivan dok je Sustav 2 sporiji, savjetodavniji, racionalniji, logičniji.

Louise L. Hay „Snaga je u vama“ - razvija ideje izložene u svjetski poznatome bestseleru Iscijelite duh i tijelo i uči vas kako osnažiti svoje emocionalne i mentalne imunosne sustave. Pomaže da shvatimo kako se snaga, koju svi tražimo u okolnom svijetu, zapravo nalazi u nama te da nam je dostupna i spremna da je upotrijebimo na mnogo pozitivnih načina.

više
PRIPREMITE SE ZA CIJEĐENJE SOKOVA - ČAŠA PUNA ZDRAVLJA!
26.02.2014.

ČAŠA PUNA ZDRAVLJA – sokovi, smoothieji i supersmoothieji

Cijeđenje sokova i miksanje smoothieja jedan je od najlakših načina da znatno poboljšate svoj život!

Ne možemo vam obećati trenutačno proljepšanje ili vječni život, ali vam možemo dati časnu riječ da redovito ispijanje svega što je moguće pretvoriti u sok može za vas učiniti čuda.

Tako se možete okrijepiti sokom Živahni đumbir, opustiti se smoothiejem Osvježenje od jagoda ili dobro započeti dan napitkom Breskva za vrhunsku kondiciju s energetskim dodatcima. Sjajno, zar ne?

Dobro došli u svijet koji će vam omogućiti da se osjećate bolje, imate više energije, izgledate vitkije i osjećate se zdravije! Dopustite da vas upoznamo s divnim, zdravim svijetom sokova – i više nećete ni pomisliti na život bez njih. Svježe iscijeđeni sokovi, smoothieji i obogaćeni sokovi prepuni su blagotvornih hranjivih tvari koje čekaju da ih vaše tijelo apsorbira istog trena. Vaš je sok star samo nekoliko sekundi pa nije izgubio nimalo vrijednih hranjivih tvari presudnih za vaše zdravlje i zadovoljstvo. Povrh svega, ne sadrže zaslađivače, aditive ili konzervanse koji bi narušili njihovu čistoću. Posrijedi je čista, prirodna dragocjenost – i ništa drugo. 

ČAŠA PUNA ZDRAVLJA obuhvaća sve osnovne informacije kojima biste trebali raspolagati u pogledu te sjajne, životvorne hrane u čaši: od potpunih informacija o tome koliko je dobra do samih iznimno djelotvornih recepata. Ovi su napitci bogati okusom, prepuni hranjivih tvari i u svim duginim bojama, a uskoro ćete ustanoviti koje vam voće i povrće daje ono što tražite – kondiciju, energiju ili jednostavno opće dobro zdravlje. Stoga, što prije počnete piti sokove, to ćete se prije osjećati sjajno!

Svaki od ovih recepata bogat je superhranjivim tvarima koje će blagotvorno djelovati na vaše zdravlje. Recepti su podijeljeni na tri dijela. 

S kao sokovi – u ovom poglavlju pronaći ćete sokove od voća, povrća ili njihove ukusne kombinacije. Neki se pripremaju cijeđenjem sastojaka u sokovniku. Neki sadrže svježe iscijeđen sok agruma. Kod nekih se sastojci obrade u sokovniku, a potom u blenderu kako biste što bolje iskoristili tvrdo voće i povrće, ali i meko voće. I ne zaboravite omiljeni sastojak zagovornika cijeđenja sokova: vlati mlade pšenice.

S kao smoothieji – ovo poglavlje usredotočeno je na blender, pretvaranje voća i povrće u tekućinu, mlijeko, jogurt, začine i začinske trave kako biste dobili ukusno kremaste, zdrave smoothieje – savršene za doručak, ručak ili popodnevnu okrjepu. 

E kao energetski dodatci – na kraju ćemo vas upoznati sa supermoćnim sokovima! Zahvaljujući dodatcima ili superhrani kao što su ginseng, chia sjemenke i aloja vera, ovi su napitci doista krcati hranjivim tvarima. Priprema sokova trebala bi biti zabavna, stoga se nemojte previše zamarati količinama – jednostavno počnite cijediti. Očekuju vas zdravije tijelo i bistriji um!

UPOZORENJE! – Samostalno i redovito pripremanje sokova i smoothieja može izazvati ovisnost!

više
NOVI KRIMIĆ J.K.ROWLING - THE SILKWORM
18.02.2014.

CORMORAN STRIKE SE VRAĆA, ako mislite da poznajete detektive iz mračnih krimi romana, onda još niste upoznali Strikea.

Nastavak najboljeg krimića 2013. ZOV KUKAVICE Roberta Galbraitha, pseudonim J.K.Rowling izlazi početkom 19. lipnja 2014. u Velikoj Britaniji.

Da podsjetimo, Zov kukavice je bio odlična poslasticu za sve fanove J.K.Rowling, a i one ostale koji i nisu bili oduševljeni malim čarobnjakom. Napokon, nastavak priče o staromodnom detektivu Cormoranu Striku i njegovoj asistentici Robin dobiva nastavak – THE SILKWORM (Svilena buba).

THE SILKWORM fokusira se na ubojstvo osvetoljubivom romanopiscu čija se radnja zapliče na svakom koraku. 

THE SILKWORM je drugi roman o hvaljenom serijalu detektiva Cormorana Strikea i njegove odlučne mlade pomoćnice Robin.

Kad romanopisac Owen Quine nestane, njegova supruga angažira privatnog detektiva Cormorana Strikea. Isprva, ona samo misli da je otišao na nekoliko dana - kao što je to činio i prije - ali ona ustraje da ga Strike pronađe i dovede kući.

No, kako Strike istražuje, postaje jasno da postoji više toga u Quineovu nestanku nego njegova supruga misli. Romanopisac je upravo dovršio rukopis koji sadrži otrovne pojedinosti o gotovo svakom koga zna. Ako će roman biti objavljen, mnogima će uništiti život, tako da postoji puno ljudi koji bi ga željeli ušutkati.

No, kada nađe Quinea brutalno ubijenog u bizarnim okolnostima, Strike kreće u utrku s vremenom kako bi razumio motiv nemilosrdnog ubojice, ubojice s kakvim se nikad prije nije susreo... 

više
MJESEC LJUBAVI UZ NAJDRAŽE LJUBAVNE KNJIGE!
10.02.2014.

Mozaik knjiga i ove godine tradicionalno obilježava Dan zaljubljenih, predstavljanjem ponude novih ljubavnih knjiga te izlaskom najdugovječnije uspješnice The New York Timesa – PET JEZIKA LJUBAVI koja je prodana u više od 7 milijuna primjeraka i prevedana na 40 jezika. Velika akcija u najromantičnijem mjesecu u godini trajat će sve do kraja veljače, a imate priliku kupiti i starije ljubavne naslove uz popuste do čak 50%. Najdraže ljubavne knjige potražite u knjižarama Profil – Mozaik i drugim knjižarama.

Ususret mjesecu ljubavi na policama knjižara našao se jedinstveni klasik PET JEZIKA LJUBAVI – Tajna ljubavi koja traje koji je promijenio milijune života diljem svijeta. Autor mu je najvećeg stručnjak za brak Gary Chapman. Brak bi se trebao temeljiti na ljubavi, zar ne? Ne čini li se, međutim, kao da vi i vaš bračni partner govorite različitim jezicima? Autor pomaže parovima da identificiraju, razumiju i počnu govoriti materinji jezik ljubavi svoga bračnog partnera koji obuhvaća: riječi potvrde, kvalitetno vrijeme, primanje darova, iskaze uslužnosti i fizički dodir. Učeći pet jezika ljubavi, vi i vaš bračni partner naučit ćete jedinstvene jezike i naučiti praktične korake kako istinski voljeti jedno drugo. Svako poglavlje, zbog lakšeg snalaženja, obrađuje po jedan jezik ljubavi, a svako završava sa specifičnim, jednostavnim koracima koje trebate poduzeti kako biste se svome bračnom partneru obratili na specifičnome jeziku i tako svoj brak pokrenuli u pravome smjeru. Novoosmišljeni jezici ljubavi pomoci ce vam da shvatite i ojačate svoju vezu. Zajedno ćete tako moći izgraditi trajan brak pun ljubavi.

Uz bogatu ponudu iz nakladničkog programa Mozaika povodom Valentinova predstavljamo Vam najnovije ljubavne romane. Od nagrađivane autorice Brande Joyce, čije romane često opisuju kao čarobnu kombinaciju priča kakve pišu S.E.Phillips i A.Quick, poput Nevine vatre, Tamnih plamenova, Vatrene oluje, Nepredvidivog srca sigurno će Vas privući njen najnoviji roman TAJNE. U ovoj napetoj ljubavnoj priči saznajte da li će Slade spasiti obitelj od propasti i razotkriti zapanjujuće tajne.

Donosimo Vam prvi od četiri romana Eloise James, POLJUBAC U PONOĆ, koji donosi senzualnu priču s dvora o djevoci koja se nije htjela pokoriti princu. Od sutorice hit romana Kraljevstvo snova i Whitney, ljubavi moja, Judith McNaught donosimo briljatnu i nezboarvnu avanturu PRIJE TEBE. Novi roman od potpuno nove autorice ljubavnih romana na hrvatskom tržištu Christine Dodd očarati će vas JEDNE ČUDESNE VEČERI. Saznajte može li princeza Clarice odolijeti opasno lijepom škotskom lordu?

''Malo tko može ovih dana smetnuti s uma Dan zaljubljenih, pogotovo kad nam je on (14.veljače) pred vratima, pa bilo da smo totalni romantici ili se uporno pokušavamo oduprijeti tom trendu, činjenica je da nas svih pokreće ljubav. U svakodnevnoj gužvi i nedostatku vremena često ne stignemo pokloniti dovoljno pažnje onima kojima bi htjeli, pa je dobro imati podsjetnik poput Valentinova da pažljive geste razveseljavaju ljude oko nas. Dobra knjiga je uvijek najljepši poklon i nadamo se da će naša ponuda privući mnogobrojne zaljubljene koji će među odabranom beletristikom i priručnicima pronaći idealan poklon za svoje voljene!'',  odnosi s javnošću Mozaika knjiga.

 

 

 

 

više
OD PONEDJELJKA DO PETKA - KNJIGA KOJA JE "POMELA" PEDEST NIJANSI SIVE!
06.02.2014.

Roman Alice Peterson „Od ponedjeljka do petka“ postao je senzacija e-knjiga, djelo koje je maknulo „Pedeset nijansi sive“ s broja jedan UK Amazona, a sada ga možete kupiti u knjižarama u izdanju Mozaika knjiga.

Ne propustite knjigu koja će vas zavesti od prve stranice!

Gotovo svatko je čuo, ako ne i pročitao „Pedeset nijansi sive“ ali jeste li znali da je nježna romantična priča koja uključuje grupu šetača pasa zamijenila baš nju na Amazonu u Velikoj Britaniji na mjestu najprodavanijih knjiga? To je knjiga Alice Peterson „Od ponedjeljka do petka“.

Alice Peterson morala je biti zapanjena kada je njezin slatki romantični roman o grupi šetači pasa skočio na vrh ljestvice i „zapalio“ Veliku Britaniju. A onda ju je, vjerojatno, još više pozitivno šokiralo kada je shvatila da je njena knjiga, „Od ponedjeljka do petka„ , svrgnula „Pedest nijansi sive“ na drugo mjesto.

Što bi vi napravili da imate 34 godine i oporavljate se od toga što ste ostavljeni dva tjedna prije vjenčanja?

1. kupili psa i počeli ga šetati

2. upoznali ostale šetače pasa u parku

3. našli dooobrog podstanara od ponedjeljka do petka

4. ....

Ova knjiga je odlična priča koje se ne može prestati čitati. Zavede vas u prvih nekoliko stranica i ugrije vam srce, a likovi su toliko jasno opisani da ih je vrlo lako pratiti i jednostavna je za čitanje. Kraj je pomalo očekivan, ali kroz cijelu knjigu s nestrpljenjem očekujete kraj i ne vjerujete da će nakon svega ipak tako završiti. Dok čitate knjigu cijelo vrijeme se smješkate i užitak vam je čitati je.

Priča ima sve što nam je potrebno da je ne prastanemo čitati: humor, romantiku, zanimljive likove, neizvjesnost i scenarij koji izmami suzu. Potpuno je realna i svako od nas se može zamisliti u toj ulozi.

Od prvog trenutka kada upoznate glavni lik Gilly, odmah vam se svidi i zanima vas kako će joj se život razvijati. Ona čvrsto stoji na zemlji, ponekad je vrlo osjetljiva, ali ima jako dobar smisao za humor. Likovi (kojih ima dosta) su jako dobro razrađeni i lako pamtljivi jer svaki od njih ima specifične osobine. Autorica vrlo vješto isprepliće sadašnjost i Gillyino djetinjstvo tako da je imamo prilike upoznati i kroz prošlost.

Gilly (sa G) Brown je slomljena nakon što je ostavljena pred samo vjenčanje od svog zaručnika, savršenog muškarca Edwarda. Knjiga počinje kada Gilly potpuno slučajno susreće svog bivšeg zaručnika kako kupuje sa svojom novom zaručnicom. Samo iskustvo je veliki šok - Ed se iselio i vrlo brzo ponovno zaručio, a Gilly je zaglavila i „valja“ se u vlastitom jadu. Ubrzo ona i pas Ruskin planiraju preseljenje na selo, no stari poznanik, konzultant koji prodaje nekretnine, savjetuje je da iznajmi sobu koja joj je viška i da ostane u Londonu jer taj grad pruža puno više mogućnosti kada si „solo“.

Gilly se logira na web stranici „Od ponedjeljka do petka“ koja je specijalizirana za najam preko tjedna u Londonu. Nakon nekoliko loših iskustava, pojavi se glamurozan Jack Baker i ona tom privlačnom, zgodnom i dinamičnom strancu iznajmi sobu. Jack je tajanstveni muškarac koji se bavi TV produkcijom, no Gilly se ne zadovoljava tim i želi znati više o njemu – kuda odlazi vikendom? 

U isto vrijeme , Gilly susreće Guya u skupini šetača pasa s kojim se druži svakog jutra. U toj skupini je šaroliko društvo kojih povezuje ljubav prema psima. No, ubrzo Guy postaje bitna karika u životu Gilly ali on ima curu, pa sve ostaje u granicama parka. 

Podrška koju ljudi imaju od svojih pasa je jasno prikazana u ovom romanu i Gillyn pas Ruskin pomaže joj pronaći ljubav, pa čak i ima mišljenje o ljudima u njezinu životu. On ju prati tijekom većeg dijela knjige. 

Iako Gilly nedostaje muškarca u životu ona ima vrlo veliku mrežu prijatelja, obitelji i susjeda koji ju podržavaju i prate na putovanju u potrazi za srećom. 

Sve u svemu, „Od ponedjeljka do petka“ je vrlo ugodna priča o odnosima i prijateljstvu. To je također priča u kojoj glavna junakinja slijedi svoje srce, i ne brine o stvarima koje ne može promijeniti kao što je njezin 35. rođendan koji slijedi. To je knjiga koja će vas nasmijati i rasplakati u istom trenutku.

"Od ponedjeljka do petka" je romantičan, pozitivan i zabavan roman te neće biti nikakvo čudo ukoliko uskoro bude snimljen film po njemu. 

više
PRELISTAJTE NAŠ NAJNOVIJI KATALOG!
03.02.2014.

Prelistajte naš najnoviji katalog online u kojem ćete sigurno pronaći knjigu za sebe. Pripremili smo posebno za vas:

- nove naslove

- uštede do 502 kn

- gratise vrijedne do 369 kn

 

 

više
APSOLUTNI KLASIK U KATEGORIJI DJEČJIH SLIKOVNICA - ERIC CARLE "VRLO GLADNA GUSJENICA"
03.02.2014.

Eric Carle napokon preveden na hrvatski, nakon 45 godine od prvog izdanja 1969.godine!

VRLO GLADNA GUSJENICA - apsolutni klasik u kategoriji dječjih slikovnica u izdanju Mozaika knjiga.

"U sjaju mjesečine na listu je ležalo jajašce." Tako počinje moderan klasik Erica Carlea VRLO GLADNA GUSJENICA. Više od 12 milijuna primjeraka ove knjige prodano je u svom izvornom izdanju, a odlična priča o znanosti i proždrljivosti prevedena je na 55 jezika. Ovo izdanje je praktično, lijepo sa sitnim rupcima u koje svako dijete može gurnuti prstić i proći kroz sliku. Knjiga je potpuna u svakom detalju, nakon što je gladna gusjenica prošla put kroz jednu jabuku (i na stranicama same knjige) u ponedjeljak, dvije kruške u utorak, tri šljive u srijedu, te tako kroz naranče, torte, kobasice, sir, lizalicu... sve dok je od velike količine i masnoća nije bolio truščić. I nema sumnje da ne znate što će se dogoditi sljedeće! Djeca vole metamorfozne priče, a tu kroz praktičan način mališan uči brojati i dane u tjednu.

Ova slikovnica je posebna, a to shvatite čim otvorite prvu stranicu koja je puno teža od prosječnog papira, i od tog trenutka na vas dijeluje virtuoznost autora. Priča je jasna, edukativna (djeca uče brojeve, hranu i životni ciklus leptira) i lijepa. Duboko je dirljiva ova priča o nevoljama male gusjenice. Glavni lik mora savladati prepreke na svom putu da postane leptir te kroz priču možemo naučiti puno toga od gusjenice.

Dobra dječja knjiga koja je puna divnih ilustracija sa zabavnom i humorističnom pričom.

Definitvno najbolja prva knjiga za vaše dijete!

Ovom slikovnicom izdavačka kuća Mozaik knjiga priključila se prvoj nacionalna kampanji za poticanje ranog glasnog čitanja djeci "Čitaj mi!" koja je pokrenuta na Međunarodni dan dječje knjige 2013.godine. Kampanja "Čitaj mi!" ima za cilj poticanje roditelja i drugih odraslih da s čitanjem naglas djetetu započnu već od njegova rođenja kako bi čitanje postalo dio svakodnevnog ugodnog druženja roditelja i djece, te kako bi se stvorila posebna emocionalna veza između djeteta i odraslog koji čita. Kampanju zajedno organiziraju Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež Hrvatskoga knjižničarskog društva, Hrvatsko pedijatrijsko društvo, Hrvatsko čitateljsko društvo, Hrvatska udruga istraživača dječje književnosti i UNICEF pod pokroviteljstvom Ministarstva socijalne politike i mladih, a povodom Europske godine čitanja naglas.

ERIC CARLE je dizajner, ilustrator i pisac dječjih knjiga. Ovo mu je najpoznatija slikovnica, koja je prevedena na 55 jezika i od 1969. kada je objavljena, prodana je u više od 12 milijuna primjeraka. Godine 2010. Dobio je nagradu Hans Christian Andersen. Dosad je ilustrirao 70 slikovnica od kojih su mnoge bestseleri. 

 

više
OSJEĆAJTE SE I IZGLEDAJTE IZVRSNO - VODIČ DO VRHUNSKE TJELESNE KONDICIJE ZA ŽENE!
27.01.2014.

Nakon svjetskog uspjeha priručnika Vježbajte bez sprava (You are Your own Gym), autorski dvojac Mark Lauren i Joshua Clark pišu priručnik za vježbanje namijenjen isključivo ženama. 

Kako su iskustva u treniranju mornaričkih Tuljana, specijalnih postrojbi američke mornarice Marku Laurenu pokazala, specifičnosti između ženske i muške fiziologije, snage i mogućnosti nametnule su potrebu ovakvog priručnika koji vodi računa o ženskoj anatomiji i o tome da ženama njie nužno potrebna snaga već tijelo oblikovano u skladu sa njihovom građom. Isto tako, priručnik je nastao i zbog autorove osobne zgroženosti činjenicom da se žene bespotrebno izgladnjuju i muče raznim dijetama, troše mnogo novca na skupe satove u teretanama ili fitnes centrima, a da rezultati nisu ni iz daleka takvi kakve priželjkuju. I da biti mršav, ne znači imati lijepo i zdravo tijelo. 

Zbog toga ovaj priručnik donosi 120 različitih vježbi, namijenjenih ženama, i podijeljenih u tri različite razine težine izvođenja što omogućuje ženama da im vježbanje nikada ne bude dosadno te da u vrlo kratkom vremenu, povećavanjem težine vježbi, steknu vitku i mišićavu, lijepo oblikovanu figuru kojm će se ponositi. 

Budući da je tijekom posljednjeg desetljeća rasla potreba za vojnim snagama Specijalnih jedinica, elitni trener Mark Lauren bio je na prvim linijama pripremajući gotovo tisuću vojnika, u rekordnom vremenu ih dovevši do forme, vitkosti i snage. 

Sada, za obične ljude, on otkriva tajnu svojega nevjerojatno učinkovitog režima – jednostavne vježbe koje ne zahtijevaju ništa više od otpora svojoj vlastitoj tjelesnoj snazi, a koje će vam pomoći da dosegnete najvišu točku fitnesa i izgledate bolje nego ikad.

Naoružani motivacijskim tehnikama, stručnim treningom i savjetima o prehrani Marka Laurena, vidjet ćete brze rezultate vježbajući samo trideset minuta dnevno, tri dana tjedno – u svojoj dnevnoj sobi, dvorištu, garaži, hotelskoj sobi ili uredu. Laurenove vježbe razvijaju više mišića koji poboljšavaju metabolizam od dizanja utega, sagorijevaju više masti od aerobike, a sigurnije su i od jednog i od drugog jer vježbe snage bez utega razvijaju ravnotežu i stabilnost, te stoga sprečavaju ozljede. Odaberite svoju razinu vježbanja – snovnu, 1. klasu, majstorsku klasu ili glavnu klasu – i započnite slijedeći jasne upute za 125 vježbi koje razrađuju svaki mišić u vašem tijelu, od vrata do gležnjeva. Zaboravite na članstvo u teretani, dizanje utega i zablude iz reklama. To je sve jadna zamjena za najnapredniji fitnesstroj na svijetu, jedini bez kojeg nikad niste: svoje tijelo.

“Mark Lauren je tehnike vježbi snage za specijalce uklopio u razumljiv i jednostavan program koji može izvoditi svatko, bilo gdje, bilo kad, otvorivši put za svakoga tko želi doći u najbolju formu u svom životu.” – GREGORY PETERMAN, narednik, Zelene beretke

“Uspostavite kontrolu nad sobom uz svoje vlastito tijelo kao teretanu!” – MIKE FISHER, zapovjednik, 82. Zračna divizija; izviđač američke vojske; pukovnik, Američka vojska

“Savršeno za naše doba u kojemu smo svi stalno na putu. Uz ovu izvrsnu knjigu sa sobom nosimo cijelu teretanu u svojoj glavi!” – GENERAL JAMES ABRAHAMSON, Američke zračne snage

TROŠITE MASNOĆE, A NE SVOJE VRIJEME!

Recite zbogom dugim, napornim satima u teretani i dosadnim kardiovježbama koje vam uništavaju mišiće. Elitni trener i guru fitnesa Mark Lauren ovdje je kako bi vam pokazao da je najbolja – i jedina – oprema koju trebate kako biste došli u formu besplatna i uvijek pri ruci: vaše vlastito tijelo.

Ovaj brz i jednostavan program uštedjet će vam vrijeme i novac, a možda će vam i spasiti život. Za manje od trideset minuta, tri puta na tjedan – i bez sprava i utega – možete imati lijepo oblikovane ruke, ravnije trbušne mišiće, čvršću stražnjicu i fantastične noge kakve ste oduvijek željeli. Nećete izgraditi višak mišića, nego ćete dobiti snagu, a svoje tijelo pretvoriti u stroj za trošenje suvišnih masnoća.

U knjizi Vježbajte bez sprava za žene 120 je različitih vježbi, podijeljenih u pet kategorija – vučenje, čučnjevi, guranje u istoj razini, uspravno guranje i sagibanje – uz tri postupne razine težine. Zbog toga vam nikad neće dosaditi iste statične vježbe. A uz tako malo vremena – manje od jedan posto vašeg vremena svaki tjedan! – taj je program zabavan i može se bez muke uklopiti u vaš posao i obiteljske planove. Uz Marka Laurena, kao svojeg motivacijskog i nutricionističkog trenera, knjiga Vježbajte bez sprava za žene pomoći će vam da ostvarite vlastite ciljeve fitnesa. Na kraju krajeva, nije riječ o tome da se s lakoćom krećete teretanom nego da se lakoćom krećete kroz život – vitkiji, snažniji, samopouzdaniji i puni energije.

MARK LAUREN je diplomirani specijalist za vojni tjelesni trening, specijalni izviđač u ratnim operacijama, triatlonac i prvak u Thai boksu. Učinkovito je osposobio gotovo tisuću vježbenika za ekstremne zahtjeve najelitnijih jedinica za specijalne operacije. Autor je međunarodno poznate knjige, biblije vježbi snage Vježbajte bez sprava. Živi u Tampi, na Floridi.

Ovdje možete naći i poveznice s mrežnim stranicama na kojima su videosnimke vježbi: www.YouAreYourOwnGym.com

više
IZVUČENI DOBITNICI 11. VELIKE NAGRADNE IGRE MOZAIKA KNJIGA I READER'S DIGESTA!
23.01.2014.

Sudjelovanje se doista isplati, a evo i pravog dokaza za to: 20. siječnja u sjedištu Mozaika knjiga u Zagrebu izvučeni su dobitnici 11. velike nagradne igre Mozaika knjiga i Reader's Digesta. Tročlana Komisija za izvlačenje dobitnika, u nazočnosti javnoga bilježnika, izvukla je čak 105 dobitnika nagrada ukupne vrijednosti 638.000 kn na American Express karticama i u robnim nagradama.

Ove je godine VELIKU NAGRADU vrijednu 300.000 kn na American Express kartici osvojio gospodin Duško Ristevski iz Korčule. Zahvaljujući odgovoru na našu ponudu u roku od 14 dana, nagrada je uvećana za 30.000 kn DODATKA ZA PRAVODOBAN ODGOVOR pa se njegov osvojeni iznos popeo na vrtoglavih 330.000 kn na American Express kartici.

Sretne je ruke bila i Nevia Banovaz iz Pule koja je osvojila NAGRADU ZA BRZI ODGOVOR vrijednu čak 200.000 kn, a izvučeni su i dobitnici PRVEDRUGE i TREĆE NAGRADE u vrijednosti od 15.000 kn10.000 kn i 5000 kn na American Express karticama koje su pripale Katici Gregorek iz Ivanić-Grada, Zvonimiru Đakoviću iz Zagreba te Franji Kogeju iz Labina. Sreća se osmjehnula i dobitnicima ČETVRTE NAGRADE – 100 sretnika osvojilo je vrhunsku  enciklopediju POVIJEST vrijednu 780 kn.

Uz to, izvučeni su dobitnici i triju posebnih nagrada: ZLATNE NAGRADE vrijedne 20.000 kn, NAGRADE ZA NAJBOLJE NARUČITELJE vrijedne 30.000 kn te PUTOVANJA U TURSKU vrijednog 9500 kn. Vrijedne American Express kartice otići će u ruke Danice Božute iz Požege te Irene Raspopović iz Erduta, a na putovanje u Tursku u društvu drage osobe uputit će se Zlatko Ožbolt iz Zagreba.

Cjelokupni popis dobitnika u 11. velikoj nagradnoj igri možete pročitati ovdje.

Popis dobitnika u ostalim nagradnim igrama možete pročitati ovdje.

 

Čestitamo sretnim dobitnicima i želimo im mnogo veselja uz primljene nagrade!

više
NAJBOLJE KNJIGE IZ 2013. PO LEDENO NISKIM CIJENAMA!
23.01.2014.

Kako kreću velika sniženja kroz cijeli siječanj, Mozaik knjiga je pripremila i sniženja na najprodavanije naslove iz 2013. u iznosu 10% – 20% kroz ovu promotivnu akciju. To su naslovi koje ste vi čitatelji prepoznali kao najveće hitove. Naslove koje ne smijete propustiti po ledeno niskim cijenama!

Neke od njih smo izdvojili, a to su... jedan od najboljih krimi romana Roberta Galbraitha: ZOV KUKAVICE koji je napisala J. K. Rowling pod pseudonimom. Ako mislite da poznajete detektive iz mračnih krimi romana, onda još niste upoznali Strikea i njegovu asistenticu Robin! Upoznajte nezaboravan detektivski tim!

Ako ste ljubitelji povijesnih romana tu su za vas dva romana o velikm ljubavima i intrigama slavnih žena Lukrecije Borgije i Katarine Velike. Jean Plaidy: ISTINA O LUKRECIJI BORGIJI i priča o beskrupuloznom usponu na tron ruske carice Katarine Velike iz pera Eve Stachniak: ZIMSKI DVORAC. Ne propustite uzbudljive priče o poznatim povijesnim ženama i tadašnjoj surovoj stvarnosti!

Nikada se ne upuštajte u vezu s nekim tko ima manje toga za izgubiti od vas! Dobra pouka iz romana Tamar Cohen: LJUBAVNIČINA OSVETA u kojem odgovara na pitanje „Na što je sve spremna ostavljena i gnjevna ljubavnica?“ U ovom krimi romanu odnosa koji je pisan u formatu dnevnika i u prvom licu, Sally vas uvlači u svoje situacije toliko jako da čitajući stranicu za stranicom osjećate njezine emocije. Emocije ostavljene žene.

Fannie Flagg se vraća i to s romanom JOŠ TE SANJAM, njezinim najboljim romanom koji je neodoljivo smiješan. Autorica  na tipično njezin druželjubiv način najbolje piše o slatkim pričama o prijateljstvu, odanosti i mijenjenju svijeta.

Ljubavni roman ČAROBNI VRT, proslavio je svoju autoricu Sarah Addison Allen koja je po njegovu objavljivanju postala jedna od najomiljenijih američkih autorica ljubavnih romana prema preporuci New York Timesa, u čije se priče uvijek uplete mala doza mistike i čarolija. Dirljive obiteljske priče, ponovno pronađene davno izgubljene ljubavi, novi počeci koji liječe stare i duboke rane glavni su motivi ove rado čitane spisateljice.

Zaronite u zaraznu mješavinu iskustva i nevinosti uz roman Joe Dunthornea: PODMORNICA. Kroz niz zgoda i nezgoda glavnog junaka Olivera Tatea kojeg autor tako stvarno opisuje nasmijat ćete se do suza.

Sue Townsend u svom prepoznatljivom stilu napisala je genijalno djelo koje vadi mast suvremenom obiteljskom životu i predstavlja svoj novi roman vrlo zanimljivog naslova ŽENA JE LEGLA U KREVET NA GODINU DANA. Ovaj duhovit  i dirljiv roman priča o tome što se dogodi kad netko prestane biti osoba kakva svi žele da bude, te naprosto odluči više ne ustati iz kreveta.

SNOBOVI Juliana Fellowesa... jednostavno su čudesni! Ovim književnim uratkom ponudio je uzbudljivo štivo koje će s lakoćom privući svakog čitatelja željnog intrigantne radnje i britkoga britanskog humora na račun pripadnika visoke klase.   

 

 

 

više
OPTIMISTI SU SRETNIJI U ŽIVOTU S RAZLOGOM!
20.01.2014.

Vrhunski vodič za život pun pozitivne energije u kaotičnom svijetu!

Pozitivna energija na samom početku godine koju ćete pronaći na dvjestotinjak stranica u knjizi Brendona Burcharda POZITIVNI ŽIVOTNI NABOJ. Na police knjižara u izdanju Mozaika knjiga došla je izvrsna knjiga koja će vam preobraziti život te nakon koje ćete živjeti punim plućima. Optimisti su sretniji u životu s razlogom!

Jedne je noći, nakon teške prometne nesreće, Brendon Burchard upoznao smrtnost i ustanovio da ćemo se na kraju života svi pitati:

„Jesam li živio? Jesam li volio? Jesam li bio važan?“

On od te noći živi punim plućima te je milijunima ljudi diljem svijeta pomogao preobraziti život i osjećati se življe, više sudjelovati u životu i živjeti ispunjenije.

Brendon u ovoj knjizi tvrdi kako je jedini način da poboljšate kvalitetu svojega života naučiti aktivirati deset nagona koji vas najviše čine ljudskim bićem.

Ti su nagoni zapravo vaše želje za više nadzora, sposobnosti, dosljednosti, brižnosti, povezanosti, promjene, izazova, kreativnog izražavanja, davanja doprinosa i svijesti. Oni oblikuju sve što mislite, osjećate i činite u životu, pa je za vaš uspjeh i sreću presudno shvatiti ih i ovladati njima. To je najbrži put življenju života prepunog naboja. To ćete učiniti uz pomoć niza djelotvornih ali jednostavnih postupaka koje možete izvesti kako biste znatno povećali svoju razinu energije, angažiranosti i ispunjenja u svim područjima svojega života. Brendon će vas u ovoj knjizi suočiti s iznenađenjima i izazovima, pomagati vam prevladati pogreške i rasvijetliti put za strateško i inteligentno aktiviranje naših deset ljudskih nagona kako bismo dobili ono što svi želimo: više živosti u našemu životu!

Aktivirajte 10 ljudskih nagona kako biste živjeli život punim plućima!

PRVO MJESTO LJESTVICE BESTSELERA NEW YORK TIMESA!

O knjizi poslušajte i pogledajte samog autora: http://www.youtube.com/watch?v=i_ousdWy48Q

“Ova je knjiga poticajan vodič prema onome što svi želimo: više živosti u našemu životu. Brendon Burchard dokazuje da možemo iskoristiti svoje emocionalne nagone kako bismo se osjećali življe te da nam naš unutarnji naboj pomaže suočavati se sa životnim izazovima radosno i hrabro. Sviđa mi se ova knjiga!” - Paulo Coelho, autor knjige Alkemičar i mnogih drugih bestselera 

“Već dugo se nije pojavila knjiga o osobnom razvoju koja će promijeniti pravila igre. Čekanje je završilo! Ova knjiga suprotstavlja se našim shvaćanjima o tome što nas pokreće kao ljudska bića, a kad je pročitate, otkrit ćete nov unutarnji naboj, jači i življi nego što ste dosad smatrali mogućim.” - Jack Canfield, suautor serijala Melem za dušu i knjige Načela uspjeha

Brendon Burchard utemeljitelj je Akademije vrhunske izvedbe te autor bestselera Zlatna životna prilika. Napisao je i bestseler Glasnik milijunaš, koji je dospio na prvo mjesto ljestvice bestselera časopisa New York Times i USA Today. Brendon je zbog tih djela postao jedan od najuspješnijih motivacijskih i marketinških instruktora, a njegove knjige, videoprogrami, proizvodi i nastupi svakoga mjeseca nadahnjuju gotovo dva milijuna ljudi diljem svijeta. Brendon redovito nastupa na javnoj televiziji pa je tako gostovao u emisijama Anderson Cooper, ABC World News, u emisiji Oprah and Friends i u drugim popularnim programima te medijima kao što su časopis SUCCESS i portali Forbes.com i Huffington Post. Kao jedan od najtraženijih instruktora našega vremena, nastupao je s Dalaj-lamom, sir Richardom Bransonom, Wayneom Dyerom, Stephenom Coveyjem, Deepakom Choprom, Jackom Canfieldom i drugima. Popis Brendonovih klijenata sličan je popisu najistaknutijih osoba u poslovnom svijetu te slavnih ličnosti, a njegove seminare pohađaju rukovoditelji i poduzetnici iz više od pedeset zemalja. Upoznajte Brendona na web stranici www.brendonburchard.com

 

više
NOVA, NAPETA AVANTURA IVE REMETINA IZ PERA PAVLA PAVLIČIĆA!
15.01.2014.

Nakon nagrade Ksaver Šandor Gjalski za knjigu Muzej revolucije, Pavao Pavličić se vraća dobro nam znanom krimi romanu i svom junaku, uredniku crne kronike Ivi Remetinu.

Kniževni lik ne tipičnog istražitelja, ustvari novinara, Ive Remetina prvi se put pojavio u Pavličićevu romanu Press 1980. Godine, a nakon toga i u napetim krimićima Pjesma za rastanak, Rakova djeca, Mrtva voda, Pasijans, Žive igračke, Stara ljubav, Zmijska serenada, Cvijeće vjetru, Krvnik u kući i Tužni bogataš. Na taj je način Remetin postao nekom vrstom hrvatskoga Herculea Poirota, a ime Pavla Pavličića, između ostaloga, sinonimom za dobar kriminalistički roman koji secira našu zbilju i svakodnevicu. Prema romanu Tužni bogataš snimljena je i istoimena televizijska serije u režiji Davora Žmegača, a lik Ive Remetina utjelovio je zagrebački glumac Damir Lončar.

Roman Krvna veza, u izdanju Mozaika knjiga, donosi još jednu napetu avanturu urednika crne kronike Ive Remetina i njegova prijatelja Vlade Šoštara, inspektora u zagrebačkoj policiji. Sve počinje jedne rujanske subote kad na prepunoj zagrebačkoj špici bude ubijen poznati kamatar. Ubojstvo je izvedeno na neobičan način, a istraga se u prvi mah nema na što osloniti, pa se zato na prvom koraku usredotočuje na žrtvu. Tako ulazimo u svijet lihve i njezinih zakonitosti, pa doznajemo štošta o profesionalnim vjerovnicima, a osobito o dužnicima i o razlozima zbog kojih su oni upali u dugove. 

Glavni junak Ivo Remetin dolazi u priliku izbliza upoznati pripadnike podzemlja, pa čak i s njima surađivati, te uspostaviti neku vrstu prijateljstva zasnovanog na međusobnom poštovanju. Pojavljuju se tu još i članovi kamatarskih obitelji, pa glumci, bivši policijski doušnici, ljubitelji pasa i razni drugi živopisni likovi. No ovaj put priča nije posve bezazlena, iako nije policajac i nije službeni istražitelj, Remetin će se i sam naći na meti preciznog snajpera.

 

više
TOP 10 NASLOVA